Automatisering styrker bundlinjen

Digitalisering af arbejdsgange frigør mandetimer, sikrer ensartethed og styrker interne processer hos Tasso i Odense.

Der bliver gået til stålet på Frederiksgade 37 midt i den fynske hovedstad, Odense. Støbejernsspecialisten, Tasso brager derudaf. Virksomheden leverer stanggods til det europæiske marked samt flere oversøiske destinationer.

I takt med den teknologiske udvikling har produktionsindustrien fået nye, unikke muligheder for at optimere traditionelle arbejdsgange samt indsamle værdifuld data, der kan give klarhed omkring produktionsprocesser og mulige indsatsområder.

Tasso stræber efter at øge virksomhedens produktivitet samt reducere procesvariationer, så der produceres en ensartet og bearbejdelig materialekvalitet. Og for at sikre virksomhedens fortsatte udvikling og styrke konkurrenceevnen, har Tasso indgået et samarbejde med BIPA A/S – en automationsvirksomhed fra Odense. Som en af Tassos faste samarbejdspartnere, er det BIPA A/S’ fornemmeste opgave at sikre Tassos stabile, opadgående vækstkurve gennem automatisering af arbejdsgange, datalogging og -visualisering.

Den tavse viden

Tasso ønsker at få mere ud af sine historiske data gennem datalogging, hvorfor alt data skal indsamles, være frit tilgængeligt og nemt kunne videregives til analyse, så virksomhedens produktionsapparat konstant optimeres og udvikles. Datasikkerhed og 100% ejerskab er afgørende for Tasso, hvilket BIPA A/S sikrer.

Men for at muliggøre indsamling af relevante værdier, skal eksisterende automationsanlæg klargøres og stilles til rådighed for dataopsamling under digitaliseringsprocessen, hvorefter det er muligt at indsamle relevante data og procesværdier gennem PLC’er/PC’er.

Foruden klargøring og eksekvering, har BIPA A/S ageret som den rådgivende part angående opbygning af infrastruktur og systemer. Og qua BIPA A/S’ ekspertise og erfaring med at oprette triggere, udvikle interfaces til maskinstyringer og kendskab til procesinstrumentering, er BIPA A/S en oplagt sparringspartner på området.

Digitalisering er fremtiden

Produktionsindustrien står midt i den fjerde tekniske revolution – også kaldet industri 4.0 – hvor digitalisering af arbejdsgange og processer er afgørende for virksomheders produktionsapparat.

Industri 4.0 er kendetegnet ved integrationen mellem den digitale verden og den fysiske produktion. Produktionsvirksomheder er i højere grad nødt til at imødekomme og integrere digitale løsninger i produktionen for at sikre konkurrenceevnen. Mange har fokus på digitaliseringsprocesser, men vi må ikke glemme operatørerne – det er nemlig dem, der sikrer, at løsningerne bliver implementeret korrekt i organisationen.

Det menneskelige element

Automatisering og digitalisering er to afgørende elementer i Tassos forretningsstrategi, og der er ingen tvivl om, at begge elementer styrker bundlinjen, men virksomheden glemmer ikke mennesket bag maskinerne. Operatørerne, der til dagligt sikrer, at virksomheden vækster, skal inkluderes i løsningerne. Det er afgørende, at automationsløsningerne er håndterbare for operatørerne ellers nytter automatisering og digitalisering ikke. Og det ved BIPA A/S, hvorfor virksomheden altid sikrer samspillet mellem maskiner og mennesker.

OBS! Denne case er oprindeligt bragt som annonce i Børsen.

Flere cases

Scroll til toppen